News Discography Press Contact & Links

 

PressClose


The Runner - Kina Muzik (2003)

Med noen ukers mellomrom får vi en liste med promo's, og da går vår interesse som oftest først mot det som kommer fra landene i nord. På vår egen liste over høytstående eksportprodukter fra Norge hadde vi allerede fra før tilføyet navn som Uusi Fantasia, Bugge Wesseltoff og Kaptein Kaliber. Fra vår barndom kjenner vi naturlig navn som A-Ha som kanskje har vært grunnleggende for vår interesse for det som kommer fra Norge, men nå forlater vi Morten Harkett & Co for å vende våre blikk mot Stavanger på norges vestkyst.

Her treffer vi nemlig brødrene Oliver og Svein Kersbergen og deres band 'Sleepyard'. 'The Runner' fanger oss med en liten time av hovedsakelig instrumentale miks av elektronika, pop, (post) rock og psykodelika.

'Midnight Rendevouz' plasserer oss midt i de Skotske Highlands, og tilfeldigvis finnes det et band der med navnet 'Boards of Canada'. Den syv minutter lange 'Grenada' går i en helt annen retning og ligner den symfoniske rocken til E.L.O. Den esoteriske 'Paramount Pretty' hadde passet godt på fjorårets album fra Sleepyards islandske naboer 'Mum'.

Den computerstyrte komposisjonen 'The Equalizer' gjør at vi nesten glemmer tiden, mens 'Niki Lauda' puster ut like mye dramatikk og spenning som Schumacher selv når han begir seg ut på en speilglatt bane uten å være redd for farene. 'Intersounds' avslutter cd'en med sine 14 minutter på en glimrende måte og er uten tvil cd'ens mest imponerende og monumentale låt. Høye, filmatiske klangstrukturer får i denne låten en enda mer prominent rolle enn det som er blitt gjort i de åtte tidligere sporene.

Det kjekkeste med 'The Runner' er at Sleepyard ikke har pålagt seg selv musikale begrensninger og fritt velger for å angripe. Husregler eksisterer ikke og den essensielle skarptromma ofrer tidvis frivillig sin rolle i et hav av stemningsskapere som rhodes piano, mellotron, melodica etc...

Denne nyeste oppdagelse fra det høye nord forblir et lite mysterium og bandet kommuniserer kun med sine omgivelser gjennom musikken, som uten tvil er spennende. Definitivt noe å følge med på i fremtiden.

Dieter Craeye, Kinda Muzik