News Discography Press Contact & Links

 

PressClose


Easy Tensions (5/6) - Panorama (2006)

Etter to år i tenkeboksen er duoen Sleepyard fra Hafrsfjord klare med sin andre fullverdige fullspiller, Easy Tensions. Denne gang har de gjort alt riktig, og et blendende godt album er resultatet.

Hva skal man vel si til dette? Sleepyard, først og fremst bestående av brødrene Oliver og Svein Kersbergen, men også et kobbel gjestemusikere, har gjort absolutt alt riktig på den nye langspilleren sin, Easy Tensions.

Duoen har tatt do woop tendensene fra The Runner, dyttet på med varm vestkystrock og tilsatte det hele en klekkelig dose überpop. Borte er det uoversiktlige mørket, og tilbake står et kreativt kraftsenter som sprer om seg med enorme mengder lys og glede.

Naturlige referanser denne gang er The Beach Boys, The Flaming Lips, Broken Social Scene og America. Som ved et trylleslag har duoen sluppet seg løs og dyttet alle disse deilige influensene oppi en gryte og rørt rundt. Resultatet er 31 minutter med ekstatisk lytternytelse.

Så mange lag med musikk og ideer dukker opp underveis, at det er kul umulig å gå lei. Hele tiden spretter det frem partier du blir glad i, slik at ikke et sekund blir middelmådig. Det er klasse over dette fra første stund av, og gåsehuden slipper aldri taket.

Det uforløste potensialet duoen viste ved forrige korssvei, finner på Easy Tensions frem dit det skal. Slik at Sleepyard plutselig er det bandet det kan være, nemlig et skikkelig bra et. Denne platen hører hjemme i den absolutte europatoppen, der den kan ligge og minne oss på hvor digg det er å være forelsket. Surf’s Up!

Andreas Haugaard