News Discography Press Contact & Links

 

PressClose


Intersounds (7/10) - Stavanger Aftenblad (1999)

De to stavangerbrødrene Oliver og Svein Kersbergen har tidligere spilt i hardcorebandet Detached, men brøt i 1995 ut og realiserte sitt eget soloprosjekt - Sleepyard. Nå foreligger album nummer en - "Intersounds". Et spennende lite album som umiddelbart leder tankene hen mot tyske band som Can og delvis Tangerine Dream, men også tidlig Pink Floyd. I holdning og uttrykk har de også mye til felles med skotske Mogwai som leverte en innadvendt praktkonsert på Quartfestivalen for noen uker siden.

Musikken er bevissthetsutvidende glidende, innimellom nesten kosmisk, som i det elegante tittelsporet "Intersounds" (over 13 minutter), men også skarp, kantete og støyende, som i langt mer jordnære "Diamonds" (over 14 minutter).

Sleepyard er et band som egentlig er veldig tilgjengelig, om enn på en litt spesiell måte. Du må egentlig bare la musikken flomme innover. Ikke nilytt på platen første gang. Gjør noe. Vask golvet, vask opp, skur kjæresten eller la bandets låter tonelegge bildene fra tv-en som står på i bakgrunnen. Effekten er interessant.

Sleepyard er et band som det skal bli interessant å følge videre. Nytt album er visstnok allerede på trappene. Og slik jeg tolker dette minialbumet, så er Sleepyard et band som har omtrent samme åpne og frie holdning til musikalske sjangre som Motorpsycho. Det er bra.

Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad